Menu Sluiten

de boxer

Het voertuig kenmerkt zich door een modulair systeem. Elk voertuig bestaat uit 2 delen: een gestandaardiseerd ‘driver-module’ (rijdende gedeelte, het onderstel) en de daarop┬ámissiespecifieke-module (de opbouw op het rijdende gedeelte). BBS verzorgd hiervoor de complete oppervlakte behandeling zoals,stralen,spuiten,kitten en het aanbrengen van liners.

de fennek

De Fennek LBV (licht bewakings- en verkenningsvoertuig) beschikt over een goede terreinvaardigheid. De Fennek is uitgerust met een laserafstandsmeter, CCD camera (camera met lichtgevoelige chip die beelden omzet naar digitale informatie) en een warmtebeeldkijker die zicht geeft in het donker.

Voor dit voertuig heeft BBS de complete serie voorzien van het zogenaamde camouflage patroon (vlekkenpatroon/ 3K patroon evh).

de kodiak

Defensie is bezig met de verwerving van de Leopard 2 genie- en doorbraaktank, oftewel de Kodiak. Met dit voertuig krijgt de landmacht de beschikking over een indrukwekkend stuk gereedschap, dat zeer zware werkzaamheden onder gevechtsomstandigheden kan uitvoeren. Voor de volgwagen met diverse gereedschappen heeft BBS het wissel&laadsysteem gestraald en gespoten Ook voor het Zweedse leger is BBS actief geweest om deze opbouwsystemen te voorzien van de oppervlakte behandeling.

de puma

De Puma is een nieuw pantser rupsvoertuig voor het Duitse leger en is uitgerust met het 30mm Mk30-2/ABM Mauser kanon en een 5.56mm mitrailleur. De Duitse Landmacht heeft inmiddels 405 voertuigen besteld.

Voor dit voertuig gaat BBS een gedeelte van de geschutstoren met bijhorende onderdelen stralen en spuiten.